
Nieustannie dynia króluje w mojej kuchni. To już chyba uzależnienie. Dzisiaj wykorzystałam ją w jesiennej owsiance, wzbogaconej w przeciwzapalne przyprawy – cynamon i kurkumę.
Przepis poniżej, smacznego!
Porcja to tylko 418 kalorii
Nieustannie dynia króluje w mojej kuchni. To już chyba uzależnienie. Dzisiaj wykorzystałam ją w jesiennej owsiance, wzbogaconej w przeciwzapalne przyprawy – cynamon i kurkumę.
Przepis poniżej, smacznego!
Porcja to tylko 418 kalorii
418kcal
15g
16g
45g
1. Trzy łyżki miąższu z upieczonej dynii zblenduj z napojem roślinnym, cynamonem, kurkumą i szczyptą soli. Przełóż do garnka, wsyp płatki owsiane.
2. Ugotuj owsiankę na niskim ogniu.
3. Podaj z ulubionymi dodatkami np. granat, borówki, orzechy laskowe prażone. Polej syropem klonowym.
Dynię Hokkaido upiekłam wcześniej w piekarniku, pozostałą część wykorzystam w innych daniach Można też zblendować miąższ na puree, podzielić na małe porcje i zamrozić. Napój sojowy możesz zamienić na napój migdałowy, kokosowy lub mleko krowie.
Kolagen to jeden z najbardziej znanych suplementów. W internecie możemy znaleźć wielu
Jeden z najważniejszych kursów zakończonych pozytywnym wynikiem egzaminu Dziękuje @dr_microbiome za nowe