JESIENNA OWSIANKA Z DYNIĄ

Nieustannie dynia króluje w mojej kuchni.   To już chyba uzależnienie.   Dzisiaj wykorzystałam ją w jesiennej owsiance, wzbogaconej w przeciwzapalne przyprawy – cynamon i kurkumę.   
Przepis poniżej, smacznego! 


Porcja to tylko 418 kalorii

Kalorie

418kcal

Białko

15g

Tłuszcze

16g

Węglowodany

45g

1. Trzy łyżki miąższu z upieczonej dynii zblenduj z napojem roślinnym, cynamonem, kurkumą i szczyptą soli. Przełóż do garnka, wsyp płatki owsiane.

2. Ugotuj owsiankę na niskim ogniu.

3. Podaj z ulubionymi dodatkami np. granat, borówki, orzechy laskowe prażone. Polej syropem klonowym.

Wskazówka

 Dynię Hokkaido upiekłam wcześniej w piekarniku, pozostałą część wykorzystam w innych daniach Można też zblendować miąższ na puree, podzielić na małe porcje i zamrozić.  Napój sojowy możesz zamienić na napój migdałowy, kokosowy lub mleko krowie. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ostatnie posty

Napisz do nas

Obserwuj mnie w social mediach